torsdag 18 november 2010

Wigforssakademin vårterminen 2011

Välkommen att söka till vårens upplaga av Wigforss-akademin. Kursen består av tre helgträffar (4-6 februari, 15-17 april och 16-19 juni) och vänder sig till dig som på ett djupare plan vill förstå hur samhället fungerar och hur vi kan förändra det.

Under kursen ges du en grundläggande orientering i centrala teorier inom sociologi, statsvetenskap, ekonomi, filosofi och historia, samt hur man utifrån dessa kan förstå arbetarrörelsens idéutveckling och dagens politiska utmaningar. Genom skrivuppgifter ges du möjlighet att öka dina färdigheter i att skriva samhällsanalyser och politiska förändringsförslag utifrån forskningens metoder och perspektiv. Föreläsarna är i huvudsak forskare från universitet och högskolor.

Kursen vänder sig till dig som har hjärtat till vänster och är student vid högskola eller universitet, är fackligt aktiv, förtroendevald eller bara allmänpolitiskt intresserad. På ett övergripande plan syftar Wigforssakademin till att skapa en djupare förståelse för hur man arbetar politiskt för ett mer jämlikt och demokratiskt samhälle.

Sista anmälningsdag är 3 januari. Snart kommer du här att kunna finna en länk till anmälningssidan, samt mer detaljerad information om kursen.

Kursen arrangeras av Viskadalens folkhögskola (www.viskadalen.nu) i samarbete med Socialdemokratiska studentförbundet (www.s-studenter.se), Arbetarrörelsens Tankesmedja och ABF. Kursen går på halvfart och går att kombinera med heltidsstudier eller heltidsarbete. Kursen går också att kombinera med Viskadalens folkhöskolekurs "att skriva politiskt" som löper parallellt under våren. Läses båda kurserna berättigas du till heltidsstudiemedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar